Borgund smilte helt til Tibet

Hovedbildet_til topps

Misjon sto sentralt da Borgund kyrkjelyd hadde sin aktivitetsdag søndag 26. mai, – en solfylt sommerdag.

Tekst: Terje Holmedahl – Foto: Bjørn Ødegaard

TurbinhjuletEtter gudstjenesten i den vakre kirken ved fjorden, fortsatte det med kafè ute på marknadsplassen ved dyreklubben, som kirken driver.
– En liten svart gris rulser mellom bordene og standene, mens tenåringsjentene står i kø for å ri på hestene og eselet. I tillegg vandrer speidere og familier rundt og prøver ut hesteskokasting og «bestigning av Himalaya». Slik beskriver Bjørn Ødegaard stemningen på marknadsplassen.
– Svært mange var interessert i turbinhjulet vårt. Foreldrene løftet barna opp så de kunne kikke inn i kassa og se lampen som fikk lys fra hjulet. Og slik fikk jeg snakket med folk om Yrkesmisjonen som bygger kompetanse og industri i Himalaya, sier Bjørn fornøyd.

Menighetens tidligere soknerådsleder og nå en av drivkreftene i Himalaya Møre Henriette Bryn var på plass med selvlaget Quiz. Premiene var fra Nepal. Løsningen på quizen var: «Borgund har prosjektarbeid i Tibet». Folk kunne også få en smak av Himalaya og forsyne seg med nepali te.

I samtaler med folk snakket Henriette om tibetaneren Tsultrim, som har besøkt Borgund og lært toving av ull. Det bruker han i håndverksindustrien på den tibetanske høysletta. Mellom 200 og 300 personer var innom dyreklubben og marknaden og fikk kontakt med misjon og Himalaya denne søndagen.

Misjonsdag i Borgund 2016