En viktig milepæl

Regjeringen i Norge lanserer en strategi for ikke-smittsomme sykdommer førstkommende fredag. Da vil også psykisk helse inngå i strategien. Dette er en merkedag for alle som er engasjert i global mental helse. Kan en glemt krise være i ferd med å bli bedre kjent?

Matrika Devkota (fra v) og utviklingsminister Dag Inge Ulstein som nylig var på prosjektbesøk på Koshish.

Partnerorganisasjonen Koshish og gründer Matrika Devkota har stått sentralt i kampen for å styrke rettighetene til mennesker med psykiske lidelser i Nepal. Gjennom påvirkningsarbeid i både media og lokalsamfunn bidrar organisasjonen til å redusere stigma i kombinasjon med å tydeliggjøre denne gruppens ressurser og muligheter. De modellerer et psykisk helsevern som hjelper kvinner fra gata med faghjelp før de finner ut hvor de kommer fra og hjelper og ansvarliggjør familiene og lokalsamfunnet deres.

HimalPartner har lenge vært med i et nettverk som jobber for at mental helse ikke lenger skal bli stemoderlig behandlet i bistand. Mental helse er en del av fattigdomsspiralen og det er både naivt og ineffektivt å overse det.

Vi inviterer dere til lanseringen i Universitets Aulaen nå på fredag kl. 14-16.30. Vi i HimalPartner er stolte over vår partner som har blitt en ledestjerne i verden! På lanseringen kommer både utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og helseminister Bent Høie.

Her kan du lese mer om kvinnene som får hjelp på Koshish

HER KAN DU MELDE DEG PÅ