Frykt for å mislykkes

ku-idea-hunt-bilde-1_lite

Frykt for å mislykkes hemmer næringslivsutviklingen i Nepal, skriver The Himalayan Times. Bildet er fra Kathmandu University og «inkubasjonsprogrammet» for unge gründerspirer. (Foto: Thomas Smørdal)

Hver dag flyr et stort antall unge nepalere til utlandet for å finne seg arbeid. Samtidig ser vi at de som har prøvd seg på næringsvirksomhet i landet en stund opplever mange hindringer for vekst og utvikling.

Mangesh Lal Shrestha leder en interesseorganisasjon for unge entreprenører i Nepal. Han sier i et intervju med The Himalayan Times at når det har vært en økning i antall unge uten arbeid, så har det ført til at flere forsøker å etablere sin egen bedrift. En ny generasjon kommer opp med kreative og innovative forretningsideer. Det er avgjørende for å utvikle næringssegmentet og den generelle økonomiske veksten i Nepal.

– På den annen side er denne veksten ikke tilstrekkelig i forhold til å skape arbeidsplasser og vekst. Jeg vil tro at mindre enn to prosent av de som går ut av et college i dag er villig til å satse for seg selv. En viktig grunn er frykten for å mislykkes, samt mangel på tilgang til startkapital, sier Shrestha.
Han peker også på manglende tilrettelegging fra myndighetenes side.
– Istedenfor å hjelpe dem å komme seg inn på markedene i Nepal og i utlandet, er myndighetene bare opptatt av å regulere jobbskaperne. De burde legge et godt grunnlag for dem som vil satse og infrastruktur som gjør det enkelt for dem, samt å oppmuntre til privat investering og satsing i mange forskjellige sektorer.

Les hele artikkelen her