Gir fremtidshåp

Sak 1 Bilde 3 alt1_ACN

Folk i Nepal takker! I januar dro HimalPartner i gang kampanjen «Nepal fryser!» og fikk svært godt respons. Vi fikk inn rundt 380.000, inkludert SMS-gaver. (Foto: PCC/ACN)

Tekst: Terje Holmedahl

I Gorkha-distriktet ble det delt ut tepper og varme klær til 3.150 husstander, forteller Raju Adhikari fra Pokhara. Adhikari leder nødhjelpsavdelingen i Pokhara Christian Committee, vår samarbeidspartner for å gi folk i Gorkha-området tepper og varmt tøy.

Side 11 Sak 1 Bilde 4 ACNKunne utvide aksjonen
Gjennom hele aksjonstiden har de sendt oss bilder så vi kunne følge med på hvordan jordskjelvofrene som fortsatt bodde i dårlige skur, fikk klær og tepper til å komme seg gjennom den verste vinterkulda. Faktisk gikk aksjonen så bra at målet om å hjelpe 3.000 familier kunne utvides.

Sterke inntrykk i ødelagt landsby
– Det ga mange sterke inntrykk å komme til landsbyen Tyanthaly i Sindupalchok-området, forteller Jim Lindquist. Han og kona Åshild sto sentralt i en annen aksjon for å dele ut tepper til dem som trengte det i kulda.
– Folk ble veldig takknemlige for å få tepper, sier Jim. Landsbyen ligger nær episenteret for jordskjelvet 25. april i fjor.
Ødeleggelsene er massive og fortsatt gjenstår det mye før landsbyen og den enkelte families hus er bygd opp igjen. Det er vanskelig å gi et inntrykk av ødeleggelsene, for alt er bare steinhauger. I det hele tatt er det lite som vitner om at det har vært hus her.

Side 11 Sak 1 Bilde 5 ACNChepanger og daliter
Chepang er en av de dårligst stilte folkegruppene i Nepal. De hadde stort behov for hjelp, forteller Raju Adhikari fra Pokhara. Han sier det var en stor opplevelse å få bringe håp og forandring i dette samfunnet. Han rapporterer at de fikk hjelpe 674 husholdninger i til sammen fire chepang-landsbyer i Gorkha.
Da de hadde delt ut det som var planlagt, kom det en henstilling fra en organisasjon som arbeider blant dalitene, en annen utsatt folkegruppe i Gorkha. 595 familier fikk klær og tepper mot kulden. Men det å bli sett og vist omsorg opplevdes nok nesten like viktig, rapporterer Raju Adhikari.

Side 11 Sak 1 Bilde 6 ACNTakk!
Takk til alle HimalPartners givere som har bidratt til å redde menneskeliv og gi folk i Nepal en bedre tilværelse denne vinteren! Nå når kulda har gitt seg og den ødeleggende blokaden på grensen til India er hevet, kan folk endelig begynne å tenke framover for alvor. Vi vil være med og gi dem framtidshåp.