Gjenreis Nepal!

Radiohjälpen i Nepal 2016 ©Oskar Kihlborg

Radiohjälpen i Nepal 2016  ©Oskar Kihlborg

Barna er Nepals fremtid. Det er de som skal gjenskape håpet og optimismen her i Dhading. De skal bygge samfunnet og skape utvikling. Da kan de ikke sitte her. De må gå på skolen, – men den ligger i ruiner…

Tekst: Terje Holmedahl

Det har gått 16 – 17 måneder siden katastrofen i Nepal. I mellomtiden har landet blitt rammet hardt flere ganger. Transportblokaden på indiagrensen gjorde kanskje enda større samfunnsmessig skade enn jordskjelvet. Både vinteren og nå det voldsomme regnet i monsunen har gjort livet svært vanskelig for dem som bor i midlertidige skur og hytter. Flere satte livet til.

Først nå starter gjenoppbyggingen
Myndighetene ville naturlig nok være med og sette noen premisser for gjenoppbyggingen, i håp om et mer jordskjelvsikret samfunn. Men byråkrati, korrupsjon og politisk maktkamp har gjort at det først nå er mulig å starte gjenoppbyggingen for alvor.

Skolebygg_nettGir barna skolen tilbake
Nordre deler av Dhading-distriktet var hardt rammet. Der er HimalPartner allerede involvert i arbeid, sammen med vår partner United Mission to Nepal (UMN). Nå skal vi få bidra til å bygge opp igjen fire skoler som ble ødelagt. Vi utfordrer dere leserne til å bidra, både ved å gi og ved å bruke kreative ideer for å samle inn penger og gi barn i Dhading skolen tilbake. Det haster, for snart er det en ny kald vinter i vente! Da nytter det ikke å skulle ha skole under et bølgeblikktak på bambusstolper.

Bildet til høyre viser hvordan skolene som bygges ser ut (foto: UMN)

Bli med og sikre barnas fremtid!
Italia har en helt annen økonomi og infrastruktur enn Nepal, men der tenker de også gjenoppbyggingen vil ta tid. Nå er vi endelig klare for å gi barna i Dhading skole og sikre dem en fremtid.  Gjenreis Nepal

Gi din gave på konto 3000 15 47107 – mrk. «Gjenreis Nepal!»
SMS: NEPAL250 til 2160 (kr. 250) – Vipps: himalpartner – #15521

Gi med webgiver:

Relaterte artikler:

Skaper framtidshåp

En ustoppelig haugianer

 

Gjenreis Nepal