Gleder seg til sommerstevnet

– Det er et privilegium å få tale på HimalPartners sommerstevne. Jeg er spent på hva Herren vil si til oss ut fra temaet «Elsket først» (1. Joh.4.19). Foto: Vetle Karlsen Eide.

Mark Galpin, som sier dette, er årets bibeltimeholder under sommerstevnet i Fredrikstad. Han vokste opp i en misjonærfamilie i Vest-Afrika og kom til England som 11-åring, etter at hans far var død.
– Jeg strevde med å finne min plass i min «hjemmekultur», sier han.

14 års tjeneste i Nepal
Som ung student arbeidet han ett år i Pakistan og tre år som fredsmekler i Uganda før han fullførte sin mastergrad i landsbruksutvikling. Kona, Liz, var da ferdig med sin medisinutdanning og sammen dro de til Nepal i 2001 med lille Joshua på ett år. De var 7 år i International Nepal Fellowship – INF før Mark fikk 7 år som generalsekretær i United Mission to Nepal.
Familien, Liz og Mark og barna Joshua (17) og Miriam (15) bor i Hoddesdon i England. Mark underviser ved All Nations Christian College.

Om Guds kjærlighet
– Vår forståelse av Guds kjærlighet blir så ofte preget av de erfaringer hver enkelt har i livet, – fra familien og andre relasjoner. Noen av oss trenger indre helbredelse før vi kan ta inn over oss hvor inderlig Gud elsker oss.
– Det at vi er elsket først utfordrer oss. Vår respons til å være «elsket først» skulle i følge Bibelen være å elske sin bror (1. Joh. 4.21) – Hvem er min bror og søster? Det er et særdeles påtrengende spørsmål i disse tider da vi ikke bare får lidelsen inn i TV-stua, men rett på dørterskelen…

Varmt fellesskap
– Del et minne fra Nepal
– For mange år siden dro vi til Jumla distrikt en påske. Tidlig påskemorgen gikk vi opp på et høyt fjell sammen med kristne fra forskjellige kirker i distriktet. I det sola gikk opp sang vi lovsanger og ba sammen. Lufta var iskald, men jeg husker best varmen i fellesskapet og gleden vi delte der på fjellet, mens vi mintes Jesu død og oppstandelse.

Sommerstevnet på Haugetun Folkehøskole, 20.- 23. juli 2017