Gleder seg til sommerstevnet

Bilde Mark Galpin alt 1

– Det er et privilegium å få tale på HimalPartners sommerstevne. Jeg er spent på hva Herren vil si til oss ut fra temaet «Elsket først» (1. Joh.4.19).

Mark Galpin, som sier dette, er årets bibeltimeholder under sommerstevnet i Fredrikstad. Han vokste opp i en misjonærfamilie i Vest-Afrika og kom til England som 11-åring, etter at hans far var død.
– Jeg strevde med å finne min plass i min «hjemmekultur», sier han.

14 år i Nepal
Som ung student arbeidet han ett år i Pakistan og tre år som fredsmekler i Uganda før han fullførte sin mastergrad i landsbruksutvikling. Kona, Liz, var da ferdig med sin medisinutdanning og sammen dro de til Nepal i 2001 med lille Joshua på ett år. De var 7 år i International Nepal Fellowship – INF før Mark fikk 7 år som generalsekretær i United Mission to Nepal.
Familien, Liz og Mark og barna Joshua (17) og Miriam (15) bor i Hoddesdon i England. Mark underviser ved All Nations Christian College.

Hvem er min bror?
– Vår forståelse av Guds kjærlighet blir så ofte preget av de erfaringer hver enkelt har i livet, – fra familien og andre relasjoner. Noen av oss trenger indre helbredelse før vi kan ta inn over oss hvor inderlig Gud elsker oss.
– Det at vi er elsket først utfordrer oss. Vår respons til å være «elsket først» skulle i følge Bibelen være å elske sin bror (1. Joh. 4.21) – Hvem er min bror og søster? Det er et særdeles påtrengende spørsmål i disse tider da vi ikke bare får lidelsen inn i TV-stua, men rett på dørterskelen…

– Del et minne fra Nepal
– For mange år siden dro vi til Jumla distrikt en påske. Tidlig påskemorgen gikk vi opp på et høyt fjell sammen med kristne fra forskjellige kirker i distriktet. I det sola gikk opp sang vi lovsanger og ba sammen. Lufta var iskald, men jeg husker best varmen i fellesskapet og gleden vi delte der på fjellet, mens vi mintes Jesu død og oppstandelse.

Mer om Sommerstevnet