– Han ser funksjon der andre ser et syndrom

Av Boe Johannes Hermansen, KPK – kpk@kpk.no

HEDER: Barne- og familieminister Kjersti Toppe overrakte Livsvernprisen 2024 til David K. Bergsaker, under en tilstelning på Hotel Continental i Oslo. Foto: Boe Johannes Hermansen, KPK.

Vi må tåle det

– Hjertet utenpå

HØYTID: Ekteparet Marianne og David K. Bergsaker (til venstre) sammen med generalsekretær Morten Dahle Stærk i Menneskeverd og barne- og familieminister Kjersti Toppe. Foto: Boe Johannes Hermansen, KPK.

FAKTA

Livsvernprisen

  • Livsvernprisen deles ut årlig av organisasjonen Menneskeverd til personer, institusjoner eller organisasjoner som har bidratt til å verne om menneskeverdet og å skape håp og livsmot hos mennesker i sårbare faser knyttet til begynnelsen eller slutten av livet.
  • Prisen kan også tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som arbeider for menneskeverdet til funksjonshemmede eller på andre måter har skapt forandring i enkeltmenneskers liv.
  • Prisen har vært delt ut årlig siden 1997, med unntak av 1999 og 2003.
  • Tidligere prisvinnere er blant andre Vebjørn og Eimund Sand (2023), Kjersti Toppe (2021), Per Fugeli (2017) og Thorvald Steen (2013).

David Bergsaker har vært utsending for HimalPartner på sykehuset i Tansen. Han har etter dette bidratt som frivillig i flere år.