Inviterte HimalPartner til friluftsgudstjeneste!

Frogner menighet i Lier arrangerte gudstjeneste med tema «Tro kan flytte fjell», og inviterte HimalPartner til å delta under gudstjenesten. Vi håper dette kan inspirere andre til å gjøre det samme. Kontakt oss gjerne for tips, materiale og eventuelt besøk.

Gudstjenesten ble arrangert på Furuhall, en hytte som ligger på en høyde like ved Undersrud i Lier. Her finner du også et spektakulært utsiktspunkt over hele prostiet.

Dette bildet ble postet på facebookgruppa til Frogner menighet, der prost Ellen Martha Blaasvær (fremst i bildet) ønsket turgåere velkommen til å delta.

 

 

 

 

Gudstjenesten hadde «Tro kan flytte fjell» som tema. Her finner du Ellen Marthas preken. Hun hadde på forhånd planlagt en kortere preken, for å sette av tid til HimalPartners bidrag.

Vi fikk hjelp av et av barna i menigheten. Vi startet med å vise fram en bag med stein. Da fokuserte vi på mental helse (som oppleves som tyngende) og alle byrdene nepalerne bærer på etter jordskjelvet i 2015. Vi snakket også om at folk i Nepal bærer mye på ryggene og illustrerte med stroppen på bagen hvordan de bærer alt på hodet. Deretter viste vi bildet av to som bærer.

I Nepal får ofte kvinner store bekkenproblemer under graviditet. Vi snakket også litt om bæringens konsekvenser for folkehelsen.

             

Siden man ikke akkurat kan ta med en power point i skogen, laget vi på forhånd laminerte plakater. Vi kan sende en PDF-fil til print for de som ønsker det. Send en mail til line.konstali@himalpartner.no dersom du ønsker dette.

 

Her holdes plakatene av engasjerte menighetsfolk på Lier:

   

   

 

 Vi pyntet bordene med informasjonsmateriale og slike bøsser som ser ut som små fjell.

Dersom dere vil ha tilsendt dette i flatpakket versjon, kan dere bare gi beskjed!

 

 

 

 

 

 

 

 

KLIMAPILGRIM

Et «Tro kan flytte fjell»-arrangement kan føres opp som arrangement på klimapilgrim.no , Den Norske Kirkes folkebevegelse for Klimarettferdighet.

TRO KAN FLYTTE FJELL

Her finner du informasjon om kampanjen.