Lytt. Elsk. Forstå

Bharats vanskelige barndom har preget ham. Derfor har han meldt seg på kurs i foreldreveiledning.

-Jeg så meg selv og min egen barndom, sier han trist og ser ned i gulvet.
-Jeg prøvde å være tøff. En sterk gutt, men det gikk ikke. Hver eneste dag gjemte jeg meg i skogen.

Skolegangen til Bharat fortonet seg som et rent lite helvete. Hverdagen besto av fysisk avstraffelse og mye kjefting. Tilslutt orket han ikke mer. I skogen fant han roen. Der kunne han sitte og undre over livets mysterier. Der kunne han leke, sove og bare være til. Men så startet et nytt helvete da han kom hjem.

-Foreldrene mine brukte også vold i oppdragelsen. Jeg ble slått på skolen og slått hjemme.

Nå er Bharat selv far og han deltar ved foreldreveiledningskurset HimalPartner støtter i Nepal.

-Det har vært veldig følelsesladet for meg. Barna mine skal ikke gå igjennom det samme som jeg har gjort. De skal bli elsket og lyttet til.

Han påpeker at foreldreveiledningsprogrammet i større grad får ham til å se på barna som selvstendige individer og ikke bare objekter.

-Jeg skal lytte mer til barna mine. Elske dem og forstå dem.

Men kurset har også fått ham til å innse sin rolle overfor barnas skole.

-Jeg besøker skolen innimellom og snakker med læreren. Det er viktig for meg at barna også blir behandlet godt på skolen. Jeg oppfordrer læreren til å snakke vennlig til barna og ikke slå. Mitt mål er at flere barn skal ha det godt!