Off-road på den tibetanske høysletta

IA_nett

– Nå sitter vi på et hotell i nasjonalparken Huzhu Beishan i fjellene utenfor Xining. Denne hilsen sendte Åshild og Jim Lindquist til HimalPartners sommerstevne. De er reiseledere for en gruppe på 15 motorsyklister som skal teste ut turistkonseptet til KVTC, HimalPartners samarbeidspartner på den tibetanske høysletta.

Tekst: Terje Holmedahl – Fotos: Jim Lindquist

– Vi reiser nå rundt i fjellene for å akklimatisere oss og vende oss til høyden før vi flyr ut til Yushu der 15 motorsykler venter oss for det virkelige eventyret, skrev de før de var kommet skikkelig i gang. Tsultrim Dargye, leder av KVTC, er med som kjentmann og guide. Hele gruppen av 15 motorsyklister er positive og ser frem til fortsettelsen av dette de i «Indian Adventure» har kalt ”Eventyr med mening”.

15 sykler_2Opp i 4.800 meters høyde
– Vi gleder oss til mange fantastiske natur- og kulturopplevelser. På det høyeste skal vi helt opp i 4.800 meters høyde. Turen varer fra 16. juli til 1. august.
Gruppen har kjøpt 15 250 ccm off-road motorsykler og skal teste ut «homestay-konseptet» i Qinghay provins og gi tips og råd til gründerne som tar imot dem. Turen kombinerer opplevelser i områder der få hvite har reist tidligere.

Videreutvikler bærekraftig turisme
– Vi kjører 250 off-road motorsykler på høyslettene og i daler og fjell rundt byen Yushu som nylig er bygget opp igjen etter et kraftig jordskjelv som utslettet byen i 2010. Turleder er Jim Lindquist, daglig leder for Indian Adventures AS. Jim har vært i området i 2013 og 2014 som rådgiver innen ansvarlig turisme og fagopplæring for et Norad-finansiert prosjekt gjennom HimalPartner. Denne turen er en videreføring av arbeidet med å utvikle ansvarlig turisme sammen med tibetanere. Turen er et eventyr med mening i et område der 97% av befolkningen er tibetanere og som få hvite noen gang har besøkt.

IA_teltNoen av høydepunktene vil være å
• Krysse Gule elven og Yangtze elven
• Oppleve friheten med 250 off road sykkel på den tibetanske høysletten i en uke opp mot 5000 moh
• Sove i yaktelt og prøve nomadelivet med hest og yakokse riding. Smake lokal nomadisk mat og drikke yakmelk- te.
• Overnatte hos nomadene i Karnang tribe høyt oppe og langt ute
• Delta på Yushu horse festival.
• Se blomstringen på høysletten og campe ved pene, hellige sjøer
• Besøke avsidesliggende buddistiske klostere