På lag med foreldrene

Barna i Rukum har fått det bedre på skolen. Det er takket være et prosjekt som går ut på å styrke samarbeidet mellom hjem og skole. Vi vil styrke barna i deres naturlige lokalmiljø og hente fram de positive kreftene som finnes der de er. Da må vi spille på lag med foreldrene. Følg oss gjerne på ferden!

Stilte ikke opp for barna på skolen

Det er ikke enkelt å stille opp for barna sine når man selv mangler skolegang. Hvis man i tillegg har en hverdag preget av hardt, tidkrevende arbeid, er det også vanskelig å finne både tid og ro til å sette seg ned og hjelpe barna med lekser. Hva er egentlig poenget? Barna skal uansett snart slutte på skolen og heller bidra i husholdet.

Foreldre i Nepal har de beste intensjoner når de følger barna sine opp. For de som bor på landsbygda kan det for mange være viktigere å gjøre guttene klare for hardt kroppsarbeid og jentene klare for ekteskap. Skolegang står ikke nødvendigvis høyt i kurs.

En skal tidlig krøkes. Foreldre i Rukum er mer fokusert på å lære barna det praktiske arbeidet som er essensielt å kunne for å overleve i det området de bor i.

Klarte å snu utviklingen

I en fjellandsby i Rukum-regionen satte vår partner United Mission to Nepal (UMN) igang et prosjekt som gikk ut på å styrke samarbeidet mellom skolen og foreldrene. Det ble arrangert foreldremøter der foreldre fikk informasjon om hvor viktige de var for barnas oppvekst. I starten var interessen laber, men etter hvert som tiden gikk, dukket flere og flere foreldre opp på disse møtene.

Ved å gå i dialog med foreldrene, og møte dem der de er i livet, klarte etter hvert våre partnere å styrke samarbeidet mellom hjem og skole. Det har satt varige, viktige spor.

Bli fastgiver!

I alle våre prosjekter satser vi stort på foreldreveiledning. Foreldrene har den samme nøkkelrollen i barnas liv i fattige land som i rike. Det er derfor viktig at vi ser styrken i foreldrene og heller hjelper dem til å stille opp for barna på best mulig måte. Som fastgiver kan du være med og gjøre en forskjell for både foreldre og barn i Himalaya-regionen.