Partner i Nepal jobber med selvmordsforebygging

Nylig besøkte organisasjonen Koshish studenter for å snakke om selvmordsforebygging. I disse dager jobber de også aktivt med å spre informasjon i både sosiale og tradisjonelle medier. Grunnlegger Matrika Devkota har selv vært suicidal en gang, og jobber nå utrettelig for å hjelpe andre.

Campus Birendranagar i Surkhet.

Matrika Devkota har i flere omganger tatt til orde for å løfte psykisk helse i bistand. For dette budskapet har han blitt kjent langt utover Nepals grenser. Han har sittet i rundbordskonferanser i FN og møtt bistandsministeren i Norge. I tillegg har han grunnlagt organisasjonen Koshish for å hjelpe folk som sliter i Nepal. Matrika vet hva han snakker om. Som ung slet han selv psykisk. Langvarige depresjoner førte til slutt til et selvmordsforsøk. Heldigvis lykkes han ikke. I dag bruker han all sin energi på at de som er i det samme mørket som han en gang var i ikke skal havne i samme situasjon.

Den 4. september hadde organisasjonen en samtale med 69 studenter om selvmord. Dette er bare et av en rekke gode tiltak for å bekjempe problematikken.

Eksempler på arbeidet Koshish har gjort:

  • Startet chattetjenester og telefonlinjer som utelukkende er for folk som trenger hjelp til å takle selvmordstanker
  • Ført en omfattende informasjonskampanje i sosiale og tradisjonelle medier
  • Bidratt til å spre kunnskap og forståelse i lokalsamfunn
  • Jobbet aktivt med politikere regionalt og nasjonalt i Nepal for å få mental helse på agendaen
  • Arrangert marsjer og markeringer i gatene for at folk skal åpne øynene for problematikken

Her kan du lese mer om Koshish

Fra Koshish sin Facebookaksjon