Vannstasjoner og bedre fødetilbud

Vannstasjoner på skoler og bedre medisinsk utstyr for kvinner i fødsel. Dette vil redde livet til flere kvinner og barn i Rukum, Nepal.

Rukum

Vakkert, frodig og flott. Spektakulære Himalaya-fjell og et smilende folk som ønsker deg varmt velkommen. På mange måter er Rukum et uoppdaget paradis. Men det er også et sted der fattigdommen er stor. Ikke alle som bor i dette området har tilgang på rent vann. Dette fører til en større fare for barnedødelighet. Det medfører også at det å føde barn ikke er like trygt som i områder med bedre tilgang til medisinsk hjelp. Dette vil vi endre på. Er du med?

Vannstasjoner på skoler

Alle barn burde ha muligheten til å vaske sine hender før de spiser. De bør også kunne vaske seg før de går til sengs om natten. Dette gjelder ikke alle barn i Nepal. Der er ikke tilgang til rent vann et universelt gode, men kun forbeholdt noen få. Derfor går ofte kvinner i Rukum-regionen flere kilometer daglig for å få tak i de dyrebare dråpene.

Vi vil bygge vannstasjoner på lokale barneskoler i området. På denne måten sørger vi for god hygiene for barna som kommer på skolen. Barna kan ha tilgang på rent drikkevann og vaske sine hender etter de har vært på toalettet.

Det koster bare litt over 5000 kroner for en vannstasjon. Hjelp oss å hjelpe!

Trygge fødsler på helsestasjoner

Foto: Ingunn R. Høybråten, øk og admn leder i HimalPartner. Hun var nylig på prosjektbesøk.

Tilgang på riktig medisinsk utstyr er essensielt hvis en fødsel skal være trygg. Flere av hygienetiltakene du er med og støtter i Rukum-regionen retter seg mot gravide og fødende kvinner spesielt. Ikke bare øker du tilgang til vann, såpe og antibakterielle midler, men også til utstyr medisinsk personale trenger når de hjelper en fødende kvinne.

Ved å satse på å utruste og oppgradere lokale helsestasjoner, vil vi gjøre det tryggere for kvinner å føde. Bli med og hjelp til du også!

Slik kan du være med og støtte:

8849 GÅ FOR NEPAL – Mer informasjon på kampanjeside

Støtt denne spleisen

Vipps: #691664 – 8849 Støtt Nepal