«Fremtid og håp» mest populært

 

SONY DSC

 

Det mest populære bibelverset i Norge 2016 var Jer. 29.11; «For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.»

Dette var også tema for HimalPartners stevne i 2016. Dette var mest sitert i land som Saudi-Arabia, Zambia, Brasil, Kuwait, Kenya, Sør-Afrika, Storbritannia, Columbia, Filippinene, Canada, Argentina, Nigeria og Guatemala.

Det er dagsavisen Dagen som skriver dette, med Christianity Today som kilde. På verdensbasis er det Rom 8,28 som topper listen. «Vi vet at alle ting tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje.» Det ble delt mer enn noe annet vers av YouVersion sine brukere, verdens mest brukte bibel-app. Rom. 8,28 var mest populært i USA, Mexico, Australia og Ghana.

I Kina var oppfordringen fra Fil.4,6-7 mest populær: «Vær ikke bekymret for noe!…»
Sakarja 14,9, som lyder: «Da skal Herren være konge over hele jorden. Den dagen skal Herren være én og hans navn ett.» – er det mest siterte bibelverset i så forskjellige land som Afghanistan, Israel, Frankrike, Finland, Sverige, Belgia og Kypros.

Bildet er fra HimalPartners sommerstevne 2017. (Foto: Silje Yun Eng)