Engasjer din menighet

Side 21

Vårt arbeid i menighetene

Det skal ikke være vanskelig å ha misjonsavtale hos oss. Vi skreddersyr avtalen til din menighet. Bli en del av vårt brobygger-fellesskap!

Vårt arbeid i Nepal

Vi inviterer din menighet inn i våre prosjekter på en levende måte! På ulikt vis vil vi fortelle historier om prosjekter som gir god mental helse, et fredelig liv og arbeid til alle.

Våre konsepter

Vi har laget egne konsepter og det er opp til å deg å tilpasse disse til menighetens arbeid.

Bli med på laget! Her får du noen verktøy å jobbe ut fra.

Menighetsavtale

HimalPartner er en del av Samarbeid Menighet og Misjon (SMM) innad i Den Norske Kirke.

KLIKK HER for mer informasjon

Frimenigheter er også velkommen til å opprette avtale med oss. Send oss en e-post på post@himalpartner.no hvis dette er av interesse.

Menighetsplakat

Plakat til alle menigheter som ønsker å inngå avtale med oss. På denne måten kan det være synlig for din menighet at misjonsavtalen er en del av arbeidet.

KLIKK HER og velg plakat.

Våre ressurser

I vår verktøykasse kan du ta i bruk konseptene våre, og tilpasse dem til menighetens allerede eksisterende arbeid. Vi gir deg råd og veiledning, og håper på den måten at vi kan være til nytte for dere.

NB! Informasjonen er sesongbetont og oppdateres jevnlig.

GÅ FOR NEPAL 2024

  1. Samle flokken din!

  2. Gi dem en spennende utfordring

  3. GÅ!

Hvert år går hundrevis av mennesker til inntekt for mental helse, skoler og arbeid til alle i Nepal. Det ønsker vi å invitere DEG med på.

Hvordan?

Det er 8849 høydemeter til Mount Everest. De færreste kan gå så langt. Men de fleste kan samle inn krone på krone i antall høydemeter. Bli med og gå alle skrittene du også!

  1. Gå for Nepal
  2. Samle inn 8849 kroner.

OPPRETT EN SPLEIS på vår kampanjeside

Dette er HimalPartners bidrag til SAMMEN SOM KIRKE I HELE VERDEN

Kopi-av-HimalayaGoy-Banner-landskap-1

HimalayaGØY

Morsomme barneaktiviteter og innsamling til Nepal. Her får du noen gode tips!

KLIKK HER for informasjon og materiale

Fra brobyggersamling på Ål i Hallingdal.

Musikalske brobyggere

Ungdom og unge voksne

Musikalske brobyggere er et kulturutvekslingsprogram som retter seg mot de som er i alderen 15-35 år. Brobyggerarbeidet kan derfor knyttes til ungdomsarbeidet i våre partnermenigheter. Vi blir kjent med hverandre og de ulike tradisjonene gjennom musikk, dans og teater. Vi har også laget trosopplæringsmateriale, Verden i en salmebok.

KLIKK HER for mer informasjon.

Gudstjenesteverksted

Musikalske brobyggere kan også rette seg mot menigheten som helhet. Noen av samlingene er "aldersblinde" og spiller på de samme prinsippene som arrangementer rettet mot unge. En "brobyggerhelg" består av en samling på lørdag, og gudstjeneste på søndag.

Her er et eksempel fra Trondenes menighet i Harstad.

Her kan du lese om gudstjeneste etter brobyggersamling.

FILMER

En helt vanlig seterjente fra Ål utdanner seg til jordmor og reiser til Nepal for å starte mor og barn-helse på et sykehus i Tansen. Mor til tusen, kalte nepalerne jordmora som reddet flere liv. En gruppe unge mennesker går i fotsporene til Ingeborg Skjervheim i Ål og de forteller hennes historie.

Ingun Møgedal Brustugen er utdannet nevropsykolog og har observert arbeidet på ABBS i Kathmandu. Se de vakre glimtene fra en hverdag preget av lek, læring og store doser omsorg.

Amalie er en av de musikalske brobyggerne i HimalPartner. Hun er en aktiv jente som spiller fløyte i korps og studerer design og håndtverk på skolen. I tillegg har hun hele livet slitt sosialt fordi hun har en autismespekterforstyrrelse. Møte med mental helse-prosjektene i Nepal ble derfor tolket fra et innenfra perspektiv. Er alt feil i Nepal og alt riktig i Norge? Amalie ser det mer nyansert.

Hvordan møter vi de som er annerledes? Mathias Hagen er musiker og pedagog. I tillegg har han tilbragt store deler av oppveksten i Nepal. På et besøk til ABBS, et dagsenter for barn med funksjonsnedsettelser, fikk han noen tanker om nettopp dette. Han skrev tekst og melodi til "David and Goliath" der han forsøker å nå inn til perspektivene til en som opplever å ikke høre til. Filmen inneholder bilder fra dagsenteret ABBS.

FILMER

I dagens globale virkelighet vil vi alle oppleve kultursjokk. Folk oppfører seg annerledes. De sosiale kodene kommer ikke av seg selv. På hvilken måte kan musikken bygge bro mellom to tilsynelatende ulike kulturer?

Dette utforsker Eirik, Kristian, Ellen Margrethe og Amalie på sin reise. Nå vil vi også ta deg med på reise. Du blir også kjent med noen av HimalPartners prosjekter.

På hvilken måte kan vi bidra til at foreldre og andre omsorgspersoner møter barna på et empatisk plan? I informasjonsfilmen om ICDP i Nepal blir du kjent med arbeidet HimalPartner gjør i samarbeid med ECEC.

På 90-tallet møtte Tulsa Sharma ekteparet Voreland, som jobbet for HimalPartner. Tulsa ble ansatt til å passe på parets datter, Marianne, som hadde sterke funksjonsnedsettelser. Flere av naboene advarte Tulsa mot jobben, for de trodde Marianne var besatt av onde ånder. Tulsa oppdaget da at det ikke stemte. Så lenge hun ga Marianne kjærlighet og trening på hennes premisser, utviklet hun seg godt og hun kunne selv gi kjærlighet tilbake. Dette var starten på et banebrytende arbeid startet av Tulsa. I dag drives fortsatt dagsenteret ABBS i Kathmandu og de har hjulpet hundrevis av barn, ungdom og deres familier.

Dhanya-baad Yesu x3

Mero Maan dekhi

x2

En sang som kan synges på samling.

AKTIVITETER I FORBINDELSE MED ADVENT OG JUL

Kamalas-engler2

Kamalas engler

Strikkeprosjekt til inntekt for kvinner i Nepal. Englene strikkes og selges lokalt. Vi sender etiketter ved forespørsel.

Englene selges for 100 kr per stykk, og til dette VIPPS-nr:

#851468

KLIKK HER for strikkeoppskrift

Jul i Kathmandu - HimalPartners digitale julekonsert

Div varer nov 23_redigert

Selg varer og støtt lokalt næringsliv i Himalaya

Selg julevarer fra Nepal og tibetanske områder i Kina. På denne måten kan flere få en inntekt å leve av.

Kontakt Henriette Bryn i lokalforeningen Himalaya Møre på e-post, og menigheten kan inngå en gunstig avtale, der man ikke trenger å betale dyr innkjøpspris.