Jordskjelvet i Nepal

Bilde fra jordskjelvet i 2015. Shutterstock.

Et jordskjelv med styrke 6,4 på Richters skala rammet Jajarkot-distriktet i Nepal sent fredag kveld, 3. november. Jajarkot ligger mellom Rukum og Bhajang i vestre Nepal, er spredt befolket og preget av fattigdom. Mandag 6. november melder nyhetsbyråene om 157 døde og flere hundre skadde. Også denne gang er det de fattigste som har blitt rammet hardest. Mange bor i hus bygget av leire og stein, og mange av disse husene har kollapset. Det er forventet at tallet på døde vil stige etter hvert som man får bedre oversikt.

HimalPartner er beredt til å trå til om det skulle bli nødvendig, men foreløpig har vår partnerorganisasjon United Mission to Nepal (UMN) besluttet ikke å bistå i hjelpearbeidet. Beslutningen er tatt fordi flere enn 20 hjelpeorganisasjoner er i gang med hjelpearbeid, mens UMN ikke har virksomhet i de berørte områdene. UMN vil konsentrere seg om skadeforebygging i de vestlige områdene hvor organisasjonen i dag har en tilstedeværelse, særlig i distriktene Doti og Rukum East. Det er forventet at det vil komme flere jordskjelv i vestlige Nepal.

Vi ber alle være med å be for Nepal og for alle som har blitt berørt av jordskjelvet. Vi følger med på situasjonen og vil være lydhøre for forespørsler om støtte.