Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Ungdom og unge voksne til Ål: I fotsporene til Ingeborg Skjervheim

Nystølkyrkja på Ål

4. august 2023 @ 17:00 6. august 2023 @ 13:30

Ål i Hallingdal er den perfekte destinasjon for den som elsker fjellet. Dette gjelder både sommer, høst, vinter og vår. For HimalPartner-fellesskapet er også Ål et viktig sted fordi en av våre pionerer kommer fra området. Jordmora Ingeborg Skjervheims historie blir fortalt i boken «Mor til tusen», som er skrevet av Mirjam Bergh.

Nå arrangerer vi en helg der vi sammen med forfatter Mirjam skal gå i fotsporene til jordmora som var høyt elsket i lokalmiljøet i Tansen. Vi får høre historier om da Ingeborg bidro sterkt i forbindelse med et lokalsykehus i Tansen, Nepal. Dette gjorde hun blant annet ved å etablere mor- og barnehelsetjeneste i fjellbygda. Arbeidet hun gjorde var banebrytende, og sykehuset i Tansen har i dag over 400 ansatte og behandler et sted mellom 80 000-90 000 pasienter årlig. Se mer info om Tansen misjonssykehus, som har eksistert siden 1954, her.

Ingeborg Skjervheim til venstre

Velkommen!

Nå ønsker vi deg i alderen 15-25 år velkommen til en tur til Ål. Under oppholdet skal historiefortelling og frivillig arbeid gå hånd i hånd. Sammen med lokalbefolkningen i Ål, går vi tur i Ingeborg Skjervheims fotspor. Vi bor i Nystølkyrkja som ligger på seteren der Ingeborg tråkket sine spor i ung alder. Under oppholdet planlegges gudstjeneste, som skal arrangeres søndagen. Etter gudstjeneste er vi ved veis ende og reiser hjem igjen.

Alle som vil være med, må melde seg inn i lokallaget Musikalske brobyggere i Ung kirkesang. Dette koster 50 kr i året, og gir oss muligheter til å arrangere reiser der misjon og kirkemusikk går hånd i hånd. Under oppholdet skal vi også spille en musikalsk fremføring på film, da det er et gammelt trøorgel i kirka. Turen vil derfor støttes av Ung Kirkesang og det er også lagt inn litt midler i HimalPartners budsjett til å dekke kostnader for overnatting og mat. Reisekostnader vil komme i tillegg, og må også bestilles på egen hånd. Det vil være til sammen 5 ledere på turen.

Program:

Fredag: Ankomst på kvelden. Vi får måltid med tradisjonell småmat med lefseklinge, som er en lokal rett på Ål. Deretter blir det kveldssamling med både andakt og sosialt samvær under ledelse av Mari Kippenes og Ina Maria Berrefjord.

Lørdag: Dagen starter med et foredrag av Mirjam Bergh. Hun vil fortelle historien om Ingeborg. Deretter går vi tur i områder der vår pioner Ingeborg Skjervheim kommer fra. Folk fra Ål som husker henne, viser de ulike stedene som er tilknyttet hennes historie. Det vil også foregå en musikalsk innspilling på trøorgelet i regi av Musikalske brobyggere i HimalPartner. Vi planlegger gudstjeneste for morgendagen. På kvelden blir det andakt, lovsang og sosialt samvær under ledelse av Mari Kippenes og Ina Maria Berrefjord.

Søndag: Vi arrangerer gudstjeneste i Nystølkyrkja. Der vil det samles inn kollekt til HimalPartner. Deretter reiser vi hjem.

Send e-post til line.konstali@himalpartner.no for påmelding.

Les mer om Nystølkyrkja her