Bethel Hamrin – ny prosjektkoordinator

bethel

Allsidig amerikaner med erfaring fra India, Zambia, Mexico og Haiti skal jobbe med HimalPartners prosjekter det kommende året.

Tekst: Terje Holmedahl

Bethel Margareta Hamrin (28) arbeider på hovedkontoret i et vikariat som prosjektkoordinator. Hun er født i San Diego, California og er nr. tre i søskenflokk på fem. Hun har en bachelor i statsvitenskap fra et universitet i Los Angeles, der hun også har tatt mastegrad i «urbant lederskap». Hun møtte sitt livs kjærlighet, norske Magnus, da hun var på et studentutvekslingsprogram i Sør-Afrika.

Sann kristen misjon
– Jeg er veldig glad for å jobbe i HimalPartner, da jeg setter organisasjonens arbeid og verdier høyt, så vel som deres lange historie med bærekraftig utvikling i Nepal og Tibet. Organisasjonen omfavner og uttrykker det jeg selv forstår med sann kristen misjon.

Slumbeboeres rettigheter
Bethel var på ferie i Nepal i 2012, mens hun bodde i India. I rundt to år bodde hun nemlig i Delhi og arbeidet med feltarbeid og forskning for universitetsgraden sin. Der var hun knyttet til mange forskjellige lokale organisasjoner, blant andre Human Rights Law Network (HRLN).
– Som feltmedarbeider for HRLN var jeg involvert i arbeidet for befolkningen i Delhis største slumbosetting og kjempet sammen med dem for deres rettigheter. Jeg skrev blant annet brev til Høyesterett og dokumenterte ulovligheter som politivold og utkastelser uten varsel. I denne sammenhengen intervjuet jeg folk i samfunnet som var satt på gaten eller var redd for å bli det.

Jordbruk – utdanning – helse
Hun har brukt flere av skoleferiene og somrene til å arbeide for ulike frivillige organisasjoner.
I 2006 var hun med og etablerte skoler og underviste i bærekraftig jordbrukspraksis i Zambia. Året etter var hun i Mexico, i Cuernavaca, der hun sammen med lokale myndigheter arbeidet for å få på plass et utdanningsprogram for barn fra risikoutsatte familier.
– I 2008 var jeg i Sør-Afrika og jobbet på et mottakssenter for kvinner utsatt for vold i hjemmet og i 2010 på Haiti som helseassistent på en koleraklinikk i Port au Prince og som medhjelper på et barnehjem der.

Fra kvekerne til HimalPartner
I 2014 giftet Bethel seg i USA med Magnus og de flyttet til Lillestrøm.
– Før jeg begynte i HimalPartner, var jeg ansatt som webanalytiker i Global Nord-Sør-Portalen og som prosjektkonsulent for Kvekerhjelpen.
Nå skal hun jobbe tett med Silje i prosjektavdelingen og gleder seg til å få bruke sine kunnskaper og erfaringer i en setting der folk setter respekt høyt og jobber sammen som team, i likeverdighet med de nasjonale partnerne i Himalaya.