Bli med til «annerledeslandet»!

bilde-anita-og-sigurd-moltubak

Anita Dalmo Moltubak og Sigurd Moltubak er pensjonerte lærere fra Molde. De forteller fra Himalaya Reiseklubbs påsketur 2016.

Vi har begge vært engasjert i diverse misjons- og menighetsarbeid, men denne turen var vårt første møte med HimalPartner. Bakgrunn for turen var at vi ønsket å oppleve Nepal og bli kjent med land og kultur, der en av våre svigerdøtre kommer fra. Etter rundturen, hadde vi noen flotte dager sammen med vår nye familie i Khokana. Vi fikk oppleve en veldig variert og innholdsrik tur med en engasjert og kunnskapsrik turleder!

30.000 syngende kristne
Vi vil alltid huske påskemarsjen 1.påskedag. 30.000 kristne kom syngende og jublende fra bygdene rundt inn til Katmandu og samlet seg på et stort stadion med korsang og fellessang. Vi kunne stemme i på «Livet vant, dets navn er Jesus!» Det var spesielt å få oppleve hvordan evangeliet har spredd seg fra en sped begynnelse til en stor folkemengde.

«We serve, God heals»
Besøk på sykehuset i Tansen er et annet høydepunkt. Å få oppleve fruktene av arbeidet som Odd Hoftun og Ingeborg Skjervheim var med på å utvikle, var sterkt. Skiltet med «We serve, God heals» levnet ingen tvil om hvilket grunnlag sykehuset bygger på.
Mirjam Berg og Bethesdasenteret var og et sterkt og veldig interessant møte for oss. Hennes arbeid for å utdanne sjelesørgere rundt i menighetene, var imponerende. Psykisk helsearbeid har vært et forsømt område i Nepal. HimalPartner satser mye på dette området i sine prosjekt.

bilde-2-kvinnerFottur i fjellbygdene i området rundt Annapurnafjellene må nevnes. Mektig natur og nærkontakt med folkelivet var spennende! Og så kunne vi plutselig dumpe inn på en liten skole med barn fra 4-5 årsalderen i sine skoleuniformer, klare til årsprøven som skulle avgjøre om de ble «flyttet opp» til neste trinn!

Analfabet og samfunnsbygger
Overnatting i Dhulikhel hos Tamangaene og møtet med den fantastiske kvinnen Phulmaya og hennes familie gjorde inntrykk. Analfabeten Phulmaya har vært pådriver til landsbyutvikling og på den måten også hatt stor betydning for kvinnene i området! De hadde også vært rammet av jordskjelvet, – men gjestfriheten og omsorgen for oss og andre var ikke rammet!
Det var mye mer vi kunne ha nevnt fra ti opplevelsesrike dager.