Eventyr med mening

MC-tur_rev

Reiseselskapet Indian Adventures AS har kjøpt 15 motorsykler i Kina og arrangerer pilot-tur i Øst Tibet. Det er HimalPartner-utsendingene Åshild og Jim Lindquist som står bak. (Bildet er fra en Indian Adventure-tur i Nepal)

15 sykler_2Tekst: Terje Holmedahl
Alle fotos: Jim Lindquist.

Indian Adventures AS som er kjent for å arrangere MC turer i Himalaya og Sri Lanka gjør nå noe ingen har gjort før. 16. juli reiser en gruppe på 15 «IA-veteraner» som alle har reist med Indian Adventures i Himalaya på tidligere turer ut på et eventyr i Kina. Nærmere bestemt Qinghai provinsen nord-øst for Mt. Everest i Øst Tibet. Indian Adventures har kjøpt 15 nye 250ccm off road sykler som har blitt transportert 900 km inn på Den tibetanske høysletta, der eventyret begynner, skriver Jim Lindquist i en pressemelding.

RAPPORT PÅ SOMMERSTEVNET
Det blir en første rapport fra motorsyklistene under HimalPartners stevne i Trondheim fredag den 22. juli.
Ruta ble lagt opp da Jim var sammen med Tsultrim Dargye i området for snart to år siden. Tsultrim leder HimalPartner sitt prosjekt «Økoturisme for samfunnsutvikling».

ET EVENTYR MED MENING
– Hensikten med turen vi kaller «Et eventyr med mening» er å oppleve nomadelivet og de enorme øde områdene på den tibetanske høysletta, sier motorsykkelenmtusiasten fra Østfold. – Vi skal teste ut IA_teltsåkalte «home stays» og møte gründere som ønsker å utvikle bærekraftig turisme på høysletta. Vi håper å kunne gi tilbakemeldinger og ideer til hvordan de bør videreutvikle sine tjenester for å imøtekomme vestlige turisters ønsker. Vi blir de første gjestene hjemme hos sjåføren Nima, bo i telt hos nomader i over 4.000 meters høyde og teste ut ulike overnattingssteder. Å oppleve Yushu horse festival blir et høydepunkt.

«…ikke uten mæ!»
Turen ble markedsført til tidligere kunder av IA og ble raskt fulltegnet. Siste mann som fikk plass da turen var fullbooket, var en same som ringte og sa: «Dere reiser ikke til Tibet uten mæ!!»

BÆREKRAFT
– Vi ønsker med denne turen å gi motorsyklister en unik opplevelse av å kjøre off road motorsykkel i et ÅogJav verdens mest avsidesliggende områder og samtidig bidra til utvikling av bærekraftig turisme på verdens tak. Gruppen er en spennende blanding av mennesker med erfaring fra motorsykkelkjøring i den indiske delen av Himalaya. Fire av deltakerne er kvinner. Den kvinnelige superveteranen er 74 år! Alle er godt forberedt på utfordringene som vil møte dem på to hjul på den tibetanske høysletta, sier Jim Lindquist, på bildet sammen med sin motorsykkelglade kone Åshild.

Følg Indian Adventure på Facebook.
Les mer om prosjektet Økoturisme til samfunnsutvikling.