Giving Tuesday 3. desember 2019

Gi ungdomsarbeidet et løft denne dagen!

Mange reagerer på innholdet og tankegodset bak den kommersielle kjøpefesten «Black Friday.» Nå blinker den reklameglossy mot oss i det fjerne med nedsatte priser og fristende tilbud, strategisk plassert i slutten av november. En rekke organisasjoner har gått sammen om «Giving Tuesday». Da får alle som ønsker det mulighet til å rette blikket ut over og å gi oppmerksomhet og penger til saker som har betydning i andres liv.

I fjor var vi med for første gang. Da samlet blant annet 3 jenter fra Kvitsund Gymnas inn over 13 000 kr alene. I forbindelse med Ungdomsåret i Tunsberg bispedømme arrangerer vi flere morsomme stunts i ulike menigheter her. Da har det kommet inn flere gode tips til hva man kan gjøre på denne dagen. Vær med på dette dere også! Her deler vi noen av tipsene:

NB: Vi gjør oppmerksomme på at datoen 3. desember er fleksibel. Man kan fint arrangere noe både noen dager før eller etter,

I en ungdomsklubb på Nøtterøy planlegger de Harry Potter-filmkveld med salg av godis og kake. De vil også ta en liten sum som billett og den skal inkludere popcorn og drikke.

Frogner menighet i Lier arrangerer lysmesse og samler inn kollekt til Giving Tuesday-kampanjen. Ungdommene vil selge vafler til inntekt for kampanjen på ungdomsklubb noen dager etter messen.

Bragernes kirke i Drammen arrangerer basar. Konfirmantene får en egen bod. Det som selges der går til Giving Tuesday-kampanjen.

Noen vil selge egne gavekort som lages i denne anledning. Summer: 50 kr, 100 kr og 200 kr. Disse lages på hovedkontoret. Gi beskjed hvis vi skal sende noen til dere også!

Noen velger å gå ut på ikke-handletur. Man besøker nærmeste kjøpesenter (eller nettbutikk) og plukker ut noen varer man kunne tenke seg. Så kjøper man det ikke, men lager en liste over priser på disse varene. Deretter arrangerer man en innsamlingsaksjon der målet er å samle inn samme beløp som på lista.

Registrer dere på vår innsamlingsplattform: https://bidra.no/himalpartner/givingtuesday