Godt nytt fra Nepal

Valget til distriktsforsamlingene i Nepal skal foregår fredelig og ordentlig. Det er politikerne blitt enige om. Alle planlagte demonstrasjoner og aksjoner er avblåst. (Faksimile med bilde av statsminister Pushpa Kamal Dahal fra USNews)

På toårsdagen for den fryktelige jordskjelvkatastrofen i Nepal kommer det optimistiske nyheter fra HimalPartners landdirektør i landet. Det er valgtider i Nepal, – det første frie politiske valg på tjue år. Forskjellige grupperinger har forberedt streiker og politiske aksjoner. Landkoordinator Solveig Abelone Midtgarden melder nå, noe overrasket og svært takknemlig at de politiske partiene er blitt enige om å gjennomføre valg i ryddige former. Det var det avisene meldte den 24. april.
Derfor er alle planlagte demonstrasjoner fram mot valget trukket tilbake. Det er satt inn store politi- og militærstyrker for å sikre dette.

Det er også bestemt at valget skal skje i to omganger, noen valgdistrikter vil gjennomføre valget den 14. mai; resten åpner valgsentrene sine den 14. juni. I mellomtiden skal det skje skifte av statsminister, skriver Solveig Abelone. Den nye statsministeren blir nr 27 på 25 år! Vi snakker om en politisk ustabil stat.