Invitasjon til mini-inspirasjonssamling på ZOOM

Link til arrangementet kommer snart.

For 5 år siden ble Nepal rammet av et jordskjelv som førte til en stor humanitær katastrofe i landet. Vi ønsker å markere dette, og vil samtidig også trekke paralleller til den globale krisen Corona-pandemien har ført til. I den anledning vil vi invitere deg til en digital markering.

Møtet vil foregå under ledelse av Svein Arne Lindø (styreleder) og Lene Birgitte Bjølverud-Rødningsby (konstituert generalsekretær)

Vegard og Bjørn Ødegaard fra lokalforeningen Himalaya Møre, som var med og finansiere gjenoppbyggingen av 8 skoler etter jordskjelvet i Nepal. Bjørn forteller og viser film på webinaret.

5 år siden jordskjelvet

Tore Skeie var landkoordinator og Heidi Westborg Steel var generalsekretær i HimalPartner da det skjedde. De måtte takle krisen på løpende bånd. En innsamlingsaksjon ble startet i ettertid, «Gjenreis Nepal».

Dette gjorde inntrykk på et lite lokalsamfunn på Sunnmøre. De startet aksjonen «Gi jernet» og sammen med HimalPartner sentralt bidro de til å samle inn penger til 8 skoler som ble ødelagt under jordskjelvet.

Bjørn og Vegard (sønn) Ødegaard var på reise til noen av skolene i høst. Bjørn vil fortelle historien om det dramatiske øyeblikket, den akutte nødhjelpen og gjenoppbyggingen av landet.

Solveig og Randal Frivold, her avbildet med sine 3 sønner. Randal er landkoorodinator for HimalPartner i det tibetanske Kina. Solveig arbeider i Cornerstone Consulting, som blant annet bistår med kompetanse i HimalPartners mental helse-arbeid i Kina.
Ellen og Calle Wahlström er utsendinger
for HimalPartner i Nepal. De er tilknyttet hovedkontoret til United Mission to Nepal (UMN)

Siste nytt fra Nepal og Kina

Corona-krisen har hatt store globale konsekvenser. Landene Nepal og Kina har blitt rammet på ulikt tidspunkt. Mens våre kinesiske partnere har kommet seg ut av karantene, og er på vei til å gjenopprette det som har blitt satt på vent, står Nepal i startfasen og forbereder seg på alle mulige måter. Utsendinger fra begge land vil fortelle siste nytt og gi oss alle en kort oppdatering.

Inspirasjon og innsamling

Vi skulle egentlig møtes på Inspirasjonssamling denne helgen, men siden også Norge er rammet av Coronakrisen må foreta en digital samling. Kommunikasjonsleder Line Konstali vil informere om hvordan vi har måttet tenke nytt i Norgesarbeidet. Møt også Sushma Shrestha og Jeevan Magar fra Oslo Nepali Church. Tor Kristian Birkeland overtar snart som generalsekretær i HimalPartner. Han vil også delta på møtet.