Møt våre framnespartnere!

Framnes Kristne Videregående Skole har valgt HimalPartner som prosjekt dette året. Sammen skal vi samle inn penger til Mental Helse-prosjektet Koshish.

Avslutningsfest på Framnes, for hele skolen våren 2017

Martha og Harald er valgt som ledere av aksjonen.

Harald: Jeg har et nært forhold til misjon

Harald er 17 år og skal begynne i 3. klasse på Framnes VGS. Her går han på studiespesialiserende med friluftsliv.

-Jeg er født i Paris og har bodd der i nesten 5 år. Faren min var prest og moren min jobbet for NMS. Så du kan trygt si at for dem var misjon et levebrød, så det gjør meg til misjonærbarn!

Det var en stor opplevelse å bli valgt som nestleder for Framnesaksjonen. Først ble han litt skremt.

-Det var et stort prosjekt som skulle settes i gang. Det var derimot ingen vei tilbake. Etter å ha fått en dag til å la det synke inn, så var jeg veldig takknemlig for at medelevene mine stolte på meg. Hvis de tror jeg kan, så klarer jeg det nok!

Harald ser fram til oppgaven og til de første kronene kommer inn til Koshish.

-Jeg ser veldig fram til oppgaven og spesielt når de første kronene kommer på konto. Da ser jeg at vi faktisk gjør noe. Jeg er veldig spent på å se hva kullet vårt og resten av skolen får til. Vi er helt avhengig av dem for å kunne samle inn nok penger. Jeg håper vi kan gjøre en forskjell for andre!

Martha: Jeg brenner for at Bibelen skal være tilgjengelig for alle

Martha er 18 år og kommer fra Stord. Hun begynner i 3. klasse på Framnes, på idrettslinjen.  Hun er valgt som leder til Framnesaksjonen.

-Jeg har alltid vært interessert i misjon og synes det har vært spennende når misjonærer kom på besøk i menigheten min, Eben Eser Stord. Personlig brenner jeg for at Bibelen skal være tilgjengelig for alle.

Å bli valgt som misjonsleder var surrealistisk. Hun var også svært glad for tilliten fra de andre elevene.

-Det var virkelig et bønnesvar og jeg følte meg velsignet.

Hun gleder seg over oppgaven hun har fått og er samtidig forberedt på utfordringene hun da vil møte.

-Jeg er gira på å lede skolen vår. Nå vil jeg gjøre en skikkelig innsats! En stor del av motivasjonen bak arbeidet er at jeg vet at det hjelper!