På to hjul i Himalaya

MC-tur1_lite

Det er stummende mørkt. Jim Lindquist forsøker å sove. Det smeller skudd utenfor. «Hva var det?» «Rotter! Det er altfor mange av dem her. De slåss og løper rundt hele natta!» Senga beveger seg når kuene i underetasjen klør seg mot veggen. Sammen med pastor Sudip fra Dhulikhel har Jim tatt turen til Sudips hjemtrakter, langt oppe i Himalaya.

MC-avisaJim, som nå er kommet hjem, har beskrevet denne turen dit «ingen skulle tru at nokon kunne bu» i motorsykkelmagasinet MC-avisa. Han skriver kyndig om kjøreturen som gir Sudip ny pers på strekningen Dhulikhel – Dhading. Han forteller om off-roadkjøringen mot slutten som ender med et hopp inn på tunet til Sudips onkel. Og beskrivelsen av natta omgitt av rottestøy og indre bilder av tigrene i nabolaget er så levende at du fryser på ryggen. Les gjerne vedlagte artikkel.

Jesus-filmen kunne ikke vises
Det Jim ikke tok med i MC-artikkelen var at hensikten med turen var dels å se hvordan det sto til i en landsby der alle hus ble ødelagt av jordskjelvet, dels å dele evangeliet. De hadde med Jesus-filmen og begynte å rigge til for visning mot kvelden da noen stormkast tok lakenet som skulle være skjerm og regnet gjorde det helt uaktuelt å samle folk til filmframvisning.
MC-tur2_lite– Men pastor Sudip brukte anledningen og fikk noen gode samtaler med folk om livet og delte sin tro på Jesus, sier Jim.

Motorsykkeleventyr på høysletta
Jim leder «Indian Adventure», et reiseselskap utenom det vanlige. Nå er det hektiske forberedelser til et motorsykkeleventyr på den tibetanske høysletta i Kina.
– Vi har kjøpt 15 kinesiske motorsykler som venter på oss der, sier han entusiastisk. Tsultrim Dargye, som har vært to ganger i Norge er ansvarlig for å legge opp denne pilotturen. han har nok store forhåpninger til at dette skal bli begynnelsen på en rekke nordmenn som nyter godt av bærekraftig turisme.
– Vi har sagt til gjengen som blir med at det garantert ikke blir slik de har forestilt seg.
Vi følger spent med på turen og vil også få en hilsen til HimalPartners Sommerstevne. Finn Indian Adventures på Facebook!