Tannhelse i fjellheimen

Roshan2

Tannlege Roshan Kharel arbeider på Tansen sykehus. En gang eller to i året setter han seg på motorsykkelen og drar ut i landbyene for å tilby tannhelsetjenester der Karius og baktus til vanlig har fritt spillerom.

Bjørn og RoshanHvert år har en gruppe turister med utstyr og materiell til han.På bildet til høyre overrekker Bjørn Ødegaard utstyr gitt av tannleger på Sunnmøre.
Plandent (tidligere Norsk dentaldepot) har donert en god del materiell. Takket være dette og materiell han har fått fra andre steder, kan dr. Roshan reise ut på landsbygda og tilby tannlegebehandling.

 

En velsignet tur
Roshan1I mai dro han på en tredagers tur til Gulmi, nord for Butwal. Han har vært i området før og vet at behovet for helsetjenester er skrikende der.

 

Reisen på motorsykkel ble en regnvåt fornøyelse, – begge veier! Veiene var veldig glatte, men det gikk greit. Han er takknemlig til alle som ba for turen.

Roshan4

 

– Det var en velsignet tur, skriver tannlege Roshan i en rapport. Be for dette området, at de også må få høre om Jesus og bli kjent med han!