Vil se håp og muligheter

ellen-og-calle2

I løpet av våren er det meningen at Ellen og Calle Wahlström skal være på plass i Nepal som HimalPartners utsendinger. De er bosatt i Gøteborg. Ellen (34), født Bjørnerem, er vokst opp på Valderøya og utdannet ergoterapeut. Calle (35) med oppvekst i Sverige, Thailand og Nepal er geofysiker og geolog.

Tekst: Terje Holmedahl. Foto: privat.

Nå er kontrakten undertegnet og de er midt oppi forberedelsene til et liv i Nepal.
– Vi drar til Nepal for å jobbe side om side med nasjonale kolleger for å skape noe som skal være holdbart i Nepal, sa Ellen og Calle Wahlström i et intervju med Tibetaneren i fjor høst.

De var begge på besøk i Nepal sist høst. Ellen var med og så på programmene innenfor mental helse, sammen med fagpersoner fra Norge og flere. Calle, som antakelig skal arbeide med næringslivsprosjektene til HimalPartner, var med Tore Skeie og Leif Egil Lørum og fikk et innblikk i samarbeidet med Kathmandu University.

Mye motløshet
– Da jeg var i Nepal i november møtte jeg mye motløshet over alle de unge som reiser utenlands for å tjene penger, sier Calle. Det virker som om mange ikke ser noe annet alternativ enn å forlate hjemlandet for å få en bedre fremtid. Jeg håper det skal bli mulig for den unge generasjonen i Nepal å se håp og mulighet til å bygge seg en fremtid i Nepal.

Mental helse-konferanse
Ellen er opptatt av en konferanse om mental helse i Nepal som skal være til høsten. Flere av våre samarbeidspartnere er med å organisere og planlegge dette.
– Jeg ønsker virkelig at de skal kjenne forventninger og inspirasjon for denne viktige konferansen og at samarbeidet om denne konferansen også skal øke deres følelse av felleskap og støtte fra hverandre, sier Ellen, som antakelig vil bli tilknyttet United Mission to Nepal sitt mental helse-arbeid i landet.

Det er ventet at en endelig avklaring med sikte på utreise skal skje i løpet av de nærmeste ukene.