Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Musikalske brobyggere

5. oktober 2023 @ 08:00 15. oktober 2023 @ 17:00

Bidra til kulturutveksling i Nepal gjennom musikk og annet menighetsarbeid. Der får du muligheten til å delta på musikkvideo eller opptre for noen tilknyttet HimalPartners prosjekter. Her finner du både info om reisen og film om forrige års tur.

Vi besøker:

Hovedstaden Kathmandu

Der blir vi kjent med Bimala og Arbin Phokarel. Bimala er gründer bak Higher Ground Nepal, som driver kafè og smykke – og håndverksverksted. Her får voldsutsatte kvinner en trygg havn å komme til. Arbin er gründer bak Crossway Church, en moderne megakirke i Kathmandu. Her får vi være med på gudstjeneste og bli kjent med arbeidet kirka har for deres urbane lokalmiljø. Kirka har fellesskap og diakoni i fokus. Her blir vi også kjent med flere musikere tilknyttet menigheten.

Vi besøker også HimalPartners prosjekter ECEC Nepal (utdannelse og barns oppvekst), ABBS (dagsenter for barn og unge med funksjonsvariasjoner) og du kan glede deg til spennende samtaler med mental helse-arbeidere og aktivister i Koshish.

Vi besøker også den kjente attraksjonen Swayambhunath som vises på film her. Vi besøker også gaine-folket som er en musikerkaste i Nepal.

Bhaktapur

Bønnens by, de gudfryktiges by. Kjært barn har mange navn! Den gamle bydelen er en av de viktigste historiske byene Nepal har å by på. Her møtes buddhistisk og hinduistisk trospraksis i form av templer og bønnealtere. I byen finnes også en rekke butikker som selger keramikk, lokhtapapir og andre type håndarbeidsprodukter. Her finnes også koselige kafèer i skjønn forening med erverdige historiske bygninger og brostensgater.

Dhulikel

Opplev sjelefred og ro i landsbyen Dhulikel. Står du opp ekstra tidlig om morgenen, kan du oppleve en spektakulær soloppgang med ruvende Himalayafjell i horisonten. I Dhulikel blir vi kjent med Fulmaya, som driver gjestehuset vi skal bo på.

Fulmaya startet i sin tid et kvinneprosjekt i området, noe som resulterte i at de blant annet bygget et helsehus til brystkontroller og kvinners reproduktive helse i lokalområdet. Her er flere tilfeller av kreft oppdaget og behandlet slik at liv er blitt reddet. Kvinner i området har også blitt løftet i form av ulike former for entreprenørskapsprosjekter, skolegang til barn og så videre. Bli kjent med den fantastiske historien og ta deg en tur i det hyggelige lokalsamfunnet. Her sitter smilet og latteren løs.

Vi går tur på smale stier i fjellområdet, og får ta del i vakre naturopplevelser. Fulmayas gjestehus er kjent for sin kokkekunst, som vi også får ta del i. På veien mellom Bhaktapur og Dhulikel, tar vi turen innom Kathmandu University der vi blir kjent med HimalPartners arbeid for ingeniørutdannelse i landet.

Bli med oss på reise!

NOK24900 Dekker flyreise, kost, losji og lokalt reisebyrå.

For påmelding: send e-post til line.konstali@himalpartner.no