Gjenreis Nepal

Gjenreis_hovebilde_JL

Barna er Nepals fremtid. Det er de som skal gjenskape håpet og optimismen. De skal bygge samfunnet og skape utvikling.
De må gå på skolen. Vær med og gjenreise skolene deres etter jordskjelvet!

Endelig starter gjenoppbyggingen etter jordskjelvet som rammet Nepal i fjor. Mange har fortsatt ikke hus, hjem og skoler. Vi har tatt utfordringen og vil være med og bygge fire skoler i Nord-Dhading, ett av områdene som ble hardest rammet og der vår partner UMN arbeider. Myndighetene tillater ikke organisasjoner å være involvert i å gjenoppbygge folks boliger.

Ødelagt skole i Ree_UMN_litenBildet:
Skolen i denne landsbyen er jevnet med jorda. Inntil videre får ungene undervisning i skuret til høyre, men det holder ikke når vinteren setter inn.

Murstein koster 700 kr. for kbm
Sement: kr. 70 pr. sekk og sand: kr. 125 pr. kbm
15 meter armeringsjern: kr. 200
En bunt takplater koster kr. 800
En dør: kr. 800 og et vindu: kr. 600.
Innlagt vann til en skole koster kr. 3.000.

 

Skolebygg_nettBildet:
Slik skal skolene se ut.

 

 

Sammen bygger vi skoler i Dhading-distriktet.  Din gave gjør en forskjell!

 

Kart_Dhading

 

Dhading-distriktet ligger nokså midt i Nepal. Ødeleggelsene var svært store her under jordskjelvkatastrofen. Nå vil vi bygge skoler i det nordlige Dhading, sammen med partner United Mission to Nepal. Monsunen fortsetter, veiene er uframkommelige, men så snart det lar seg gjøre vil arbeidet starte. Vi vil få bygd så mange skoler sosm mulig før de første snøstormene kommer.

Flyer til utskrift (Skrives ut tosidig og deles)

Geir vil ha deg med og bygge skoler i Dhading.

geir-og-leserne

I 2015 fikk jeg permisjon fra COWI for å jobbe som teknisk rådgiver ved Kathmandu University, Nepal. Så kom alle jordskjelvene. Jeg var der sammen med kona og tre døtre. (Ingeniør Geir Kippenes, Nesodden)

I november var han tilbake i Dhading, ett av fylkene som ble hardest rammet. Han gikk på beina i fem dager for å komme fram til området. Det var trist å se alle ødelagte hus og folk som bodde i midlertidige skur av presenning og bølgeblikk.

Les hans beretning om vandringen, om de store behovene og om håpet det skapte da han møtte folk med pågangsmot og tiltak.

 

Gi med webgiver:
RELATERTE ARTIKLER: