Nå skal de kjempe mot Corona

De bor i et land der det ikke er helsehjelp til alle. Det kan gjøre stor skade på et allerede prøvet folkeslag.

Vask hendene. Beskjeden er klar i hovedstaden Kathmandu.

Klynger seg til håpet

Tobarnsmoren Neeru (39) forbereder seg nå på at corona kommer til Nepal. I et land med dårlig utbygd helsevesen er folket helt avhengig av å selv gjøre en innsats for å bekjempe spredning. I selvhjelpsgruppen lærer Neeru hvordan hun kan beskytte seg selv, familien og sitt lokalmiljø.

-Skolen ble nettopp stengt, sier hun.
-Derfor er de to barna mine hjemme i disse dager.

Hele familien forbereder seg nå på at viruset kommer. Neerus mann jobber dobbelt som sosialarbeider og taxisjåfør. I Nepal har de ikke et NAV-kontor som stiller opp for deg dersom du blir syk fra jobb. Siden Neerus mann er hovedforsørger, er det viktig at han holder seg frisk. Det hjelper at Neeru er blitt godt informert i selvhjelpesgruppen hun går i.

-Vi har fått mye informasjon om COVID 19 der, sier hun og forteller at dette har vært samtaleemne de siste 2-3 ukene.

-Vi har lært om hvordan dette har påvirket folk i Kina og andre land. Viruset spres nå over hele verden og siden vi er Kinas naboland, er det kanskje bare et tidsspørsmål før viruset kommer til Nepal. Vi er svært bekymret for dette. Dersom dette skjer er det vanskelig å få behandling i Nepal. Vårt samfunn er ikke like robust til å ta imot en pandemi som Kina. Vårt helsevesen er ikke like godt utbygd.

I tillegg til informasjon fra myndighetene, spres det dessverre også mye falske nyheter og falsk info i Nepal. I følge Neeru skaper dette mye unødvendig forvirring og frykt. Derfor er disse selvhjelpsgruppene essensielle i denne tiden.

Forberedelser ved Butwal Technical Institute

Retningslinjer til ansatte og lærlinger ved BTI

Ved yrkesskolen i Butwal forbereder ledelsen lærere og lærlinger på vanskelige tider. Det er gjort en rekke tiltak allerede for å hindre smitten å spre seg.

For første gang i HimalPartners historie er både Nepal, Kina og Norge rammet av samme krise. LES MER OM DETTE HER. Siden vi allerede har innført en rekke tiltak i vårt eget land, har vi også i større grad kunnet veilede våre partnere i Nepal.

Lærling og lærer – sammen mot Corona
De frivillige hjelperne fra Norge ble sendt hjem til karantene til Norge. De kom hjem til et helt annerledes land enn de reiste fra.

Bli følgesvenn og gjør en forskjell!